Достапни линкови

Европа: Тропски горештини


Европејците страхуваат рекордно високите температури да не продолжат и во идната недела. Целиот континент бележи температури многу повисоки од триесетиот целзиусов степен. Жешкото време придонесува за ширење на шумските пожари и за намалување на водотеците на реките во Европа.
XS
SM
MD
LG