Достапни линкови

Либерија: Денеска пристигнуваат 300 нигериски војници


Околу 300 нигериски војници денеска треба да пристигнат во Либерија што преставува прв чекор во распоредувањето на мулти националните сили кои треба да го обезбедат прекинот на огнот меѓу владините и бунтовничките сили. Се очекува во Либерија да простигнат меѓу 3 и 5 илјади војници од западно-африканските држави. Претседателот Чарлс Тејлор изјави дека на 11 Август ќе се откаже од власта како дел од договорот за преки на граѓанската војна.
XS
SM
MD
LG