Достапни линкови

Косово: Заминуваат последните руски војници


Последниот десетти ешалон со руски војници и воена техника што учествуваа во меѓународната мировна мисија на Косово денеска заминува од Лесковац за Русија. Според командантот на рускиот контигент генерал-мајор Николај Кривенцов руските мировни сили дале значаен придонес во јанењето на безбедноста и воспоставувањето нормален живот во Покраината. Вкупно шест стотини и педесет војници од Русија учесѕвуваа во мировната мисија на КФОР.
XS
SM
MD
LG