Достапни линкови

Њујорк: Поддршка од ОН за ирачкиот привремен владин совет


Ирачкиот привремен владин совет ја доби подршката на Обединетите Нации, пренесуваат агенциите по седницата на Советот за безбедност на која говореа и претставници на новоизбраниот совет на Ирак. Сепак нивните обиди да добијат место во Обединетите Нации резеврирано за Ирак не успеа поради како што е наведено резеврираноста на некои соседи.
XS
SM
MD
LG