Достапни линкови

Лондон: Клер Шорт ја обвини британската влада


Поранешната британска министерка за меѓународен развој Клер Шорт ја обвини денеска британската влада дека намерно сака да го сврти вниманието и да ја префрли одговорноста за смрта на советникот Дејвид Кели врз БиБиСИ за да ги сокрие вистинстината под кои услови Лондон влезед во војна во Ирак. БиБиСИ вчера потврди дека Дејвид Кели кој изврши самоубиство е главниот извор на извештаите на двајца нивни новинари во кои се тврди дека кабинетот на Тони Блер намерно ги преувеличувал доказите за опасноста од ирачкото оружје за масовно уништување за да ја оправда воената интервениција.
XS
SM
MD
LG