Достапни линкови

Њујорк: Воспоставување на ред и мир најважно за Ирачаните


Генералниот секретар на Обединетите Нации Кофи Анан, во првиот извештај за поствоен Ирак, оценува дека за ирачаните најбитно е воспоставувањето на редот и мирот во земјата. Анан додава дека е неопходно да биде направен и прецизен план кој ќе води до завршување на воената окупација.
XS
SM
MD
LG