Достапни линкови

Скопје: Конференција за расветлување на судбината на исчезнатите лица


Во организација на Меѓународната комисија за исчезнати лица денеска во Скопје се одржува конференција посветена на расветлувањето на судбината на затворените, киднапираните и другите исчезнати лица во конфликтот во две илјади и прва година. Од конференцијата се очекува да произлезат механизми и препораки за натамошното дејствување на македонската влада во насока на откривање на овие лица, бидејќи мандатот на Меѓународната комисија заврши, изјави заменик шефот на комисијата Катрин Бомбергер.
XS
SM
MD
LG