Достапни линкови

Скопје: Попладнево пристигнува Карванот на мирот


Во Македонија попладнево треба да пристигне таканаречниот Карван на мирот и пријателството составен од градоначалници и претставници на локалните власти од населените места во северна Грција што гравитираат кон коридорот десет. Карванот што тргна од Солун, по престојот во Скопје продолжува кон Белград, Будимпешта, Виена и Минхен. Цел на карванот е да се привлече вниманите на Европската Унија за заживување на овој коридор.
XS
SM
MD
LG