Достапни линкови

Нигерија: Завршува африканската турнеја на Буш


Американскиот претседател Џорџ Буш со денешната посета на Нигерија ја завршува африканската турнеја. Разговорите со нигерискиот претседател ќе бидат посветени на можните начини за решавање на 14 годишниот конфликт во Либерија, како и на трговијата со нафта. Скоро една петина од увозот на нафта на САД доаѓа од Нигерија.
XS
SM
MD
LG