Достапни линкови

Вашингтон: Тенет ја презеде одговорноста за грешното тврдење во говорот на Буш


Директорот на ЦИА Џорџ Тенет ја презеде одговорноста за грешното тврдење на американскиот претседател Џорџ Буш во јануари дека Ирак насојувал да набави нуклеарни материјали од Африка. Тенет изјави дека и покрај сомневањето на аналитичарите во веродостојноста на информацијата, неговата агенција погрешно му одобрила на претседателот Буш да ја употреби во говорот до нацијата во кој побара поддршка за воена акција против Ирак.
XS
SM
MD
LG