Достапни линкови

Пекинг: Кинексиот претседател нареди да се зголемат мерките за борба против поплавите


Кинескиот претседател Ху Јинтао нареди да се зголемат мерките за борба против поплавите што во последниве три месеца загрозуваат неколку провинции во Кина. Се проценува дека во поплавите двесте луѓе загинале, а повеќе од милион останале без своите домови. Економските последици од поплавите се проценуваат на две милијарди долари.
XS
SM
MD
LG