Достапни линкови

Корзика: Структурата на власта останува непроменета


Повеќето Корзиканци на референдумот во неделата гласаа против предлогот на француската влада за поголема автономија од централната власт. Речиси 51 насто од граѓаните го отфрлија предлогот овој медитерански остров кој е дел од Франција да добие заедничко извршно тело што би решавало за прашањата значајни за Корзика. Неуспехот на референдумот значи дека стуктурата на власта останува непроменета.
XS
SM
MD
LG