Достапни линкови

Бујнакс: Карантин поради епидемија од заразна жолтица


Здравствените работници го ставија во карантин целиот град Бујнакс во Дагестан, поради епидемијата на заразна жолтица. Заразата се појавила во една градинка, каде што 42 деца добиле жолтица, како што се претпоставува, од неисправна вода.
XS
SM
MD
LG