Достапни линкови

Анкара: Турската влада разгледува предлог закон за амнестија на Курдите што ќе го предадат оружјето


Турската влада го разгледува предлог- законот за амнестија за курдските бунтовници кои ќе го предадат оружјето. Амнестијата, доколку ја усвои парламентот, нема да важи за оние што се инволвирани во оружени напади и за највисоките лидери на курдските бунтовници.
XS
SM
MD
LG