Достапни линкови

Будимпешта: Дводневна конференција за правата на Ромите


Во Будимпешта се одржува дводневна конференција за правата на Ромите на која учествуваат премиерите на седум држави од Централна и Источна Европа, како и претседателот на Светската Банка Џејмс Волфенсон. Според извештајот на Светската Банка, 80 насто од ромската популација живее со помалку од 4 евра дневно, а само 1 насто од Ромите во регионот имаат високо образование.
XS
SM
MD
LG