Достапни линкови

Њујорк: Комитетот за тероризам на ОН не пронашол врска меѓу Ирак и Ал Каеда


Комитетот на Обединетите Нации за тероризам не пронашол докази за поврзаноста на Ирак со терористичката организација Ал Каида, соопштија претставници на Светската организација. Во нацрт-извештајот се вели дека е направен прогрес во уништувањето на Ал Каида, а за прв пат како нејзини членови се спомнуваат чеченци. Комитетот исто така ја истражува поврзаноста на оваа терористичка мрежа со Иран.
XS
SM
MD
LG