Достапни линкови

Камбера: Шефот на дипломатијата на Австралија смета дека ОН се неефективни и нефокусирани


Австралискиот министер за надворешни работи Александар Даунер денеска ги опиша меѓународните форуми односно Обединетите Нации како неефективни и нефокусирани. Според него и сувереноста на другите нации не е абсолутна. Овие коментари на Даунер доѓаат по соопштението дека Австралија ќе партиципира во мулти националните полициски сили на Соломонските острови.
XS
SM
MD
LG