Достапни линкови

Стразбур: Советот на Европа предлага специјална автономија за Косово


Парламентарното собрание на Советот на Европа предложи на Косово да му се додели специјална автономија, со што не би се довел во прашање територијалниот интегритет на државната заедница Србија и Црна Гора.Во Резолуцијата усвоена од Собранието се наведува дека со таквиот статус на Косово, за што постојат многу примери во Европа, ќе се овозможи почитување на малцинските права.
XS
SM
MD
LG