Достапни линкови

Скопје: „Лавовите“ го прекинаа штрајкот со глад


Сто и седумдесетте припадници на распуштената Единица за брзи интервенции "Лавови", по средбата со министерот Хари Костов, го прекинаа 14- дневниот штрајк со глад пред Министерството за внатрешни работи. Како што изјави претставничка на штрајкувачите, одлуката е донесена по ветувањето дека министерството може да вработи нови лица ако некои од веќе вработените поранешни Лавови даде отказ. Според неа, втора причина е и здравствената состојба на луѓето што штрајкуваа.
XS
SM
MD
LG