Достапни линкови

Свет: Меѓународен ден на животната средина


Денеска е меѓународниот ден на животната средина воспоставен во 1972 година од Обединетите Нации за да се охрабрат акциите за заштита на средината. Домаќин на годинашните активности е Бејрут, а главна тема е недостигот од чиста вода за пиење.
XS
SM
MD
LG