Достапни линкови

Атина: Пертседателот Трајковски на состоанок на земјите од југоисточна Европа


Во Атина денеска започнува дводневен состанок на југоисточна Европа во организација на Светскиот економски форум од Швајцарија. Се очекува да присуствуваат повеќе од 300 претставници од 31 земја во светот, меѓу кои и македонскиот претседател Борис Трајковски. Целта на состанокот е балканските држави да се договорат за настапот на лидерите на средбата со врвот на ЕУ во јуни во Грција.
XS
SM
MD
LG