Достапни линкови

Брисел: Министерите на ЕУ ја разгледуваат ситуацијата на Блискиот Исток, Балканот и Ирак


Министрите за надворешни работи на Европската Унија во Брисел ќе ги разгледаат Блиско-источната криза, ситуацијата на Балканот и во Ирак. Министрите за одбрана на денешниот одвоен состанок во Брисел расправаат за планот на Франција, Германија, Белгија и Луксембург за формирање воен штаб надвор од НАТО. Другите држави на Унијата се спротиставуваат на ваквиот план, а министрите се очекува да ги разгледаат и мерките за унапредување на сопствените воени капацитети.
XS
SM
MD
LG