Достапни линкови

Љубљана: Словенија нема да потпише билатерален договор со САД за меѓународниот кривичен суд


Словенија соопшти дека нема да потпише билатерален договор со Соединетите Држави за изземање на американските државјани од Меѓународниот кривичен суд. Шефот на дипломатијата Димитриј Рупел изјави дека Словенија ќе го прифати ставот на Европската Унија по ова прашање.
XS
SM
MD
LG