Достапни линкови

Алмати: Средба на претставници од пет земји за енергетските извори во регионот на Касписокото Море


Преставници на петте држави кои се граничат на богатите енергетски извори на Касписко море денеска ги започнуваат тр дневните разговори во Алмати. Туркеминистан, Иран, Азербејџан, Кзахстан и Русија треба да ги дефинираат интересите и односите за поделба на изворите пред да започнат да ги искористуваат. Засега, освен билатерални, не постоји целосен договор за Кспискиот регион.
XS
SM
MD
LG