Достапни линкови

Брисел: Прва хуманитарна помош од ЕУ за Ирак


Денеска од Брисел кон Багдад ќе биде упатен првиот контингент на хуманитарна помош што ЕУ му ја доделува на Ирак. Авионот потоа ќе слета во Атина, каде што ќе бидат натоварени продуктите, во рамките на програмата за помош на Ирак, усвоена од страна на Европската комисија. Во текот на 2003 година ЕУ ќе издвои околу 100 милиони евра за оваа цел.
XS
SM
MD
LG