Достапни линкови

Саудиска Арабија: Турнеја на шефот на арапската лига


Шефот на Арпаската лига Амр Муса денеска во Саудиска Арабија ја започнува турнејата низ земјите од регионот со цел да обезбеди поактивна улога на арапските земји во обновата на Ирак и во блиско-источниот мировен процес. Арапската Лига не успеа да ја спречи воената интервенција против Ирак што го доведе во прашање нејзиниот политички кредибилитет.
XS
SM
MD
LG