Достапни линкови

Прага: Во Чешка и по 13 години транзиција корупцијата не се намалува


Во Чешка за подмитување во разни области годишно се трошат околу милијарда и триста милиони евра, а скоро четириесет насто од чесите признваат дека повремено даваат мито, покажаа резултатите од најновото испитување. Според експертите, ова истражување потврдува дека во Чешка ни по 13 години транзиција, корупцијата не се намалува.
XS
SM
MD
LG