Достапни линкови

Лондон: Комплетиран редоследот на човечкиот геном


Меѓународен конзорциум на научници денеска во Лондон соопшти дека бил комплетиран редоследот на таканаречениот човечки геном. Станува збор за инструкции за тоа како се човечкото суштетство се развива и функционира. Научниците сметаат дека сега би можело да идентификуваат скоро 30 илјади човечки гени, вклучувајќи ги оние од комплексот на болести како ракот и диабетисот.
XS
SM
MD
LG