Достапни линкови

Вашингтон: Седумте најразвиени земји постигнаа согласност за заедничко дејствување во обновата на Ир


Групата седум индустриски најразвиени земји на состанокот во Вашингтон постигнаа согласност за заедничко дејствување во обновата на Ирак. Во заедничката изјава се вели дека овие земји ќе подржат нова резолуција на Обединетите Нации за реконструкција на Ирак и ќе превземат мерки за намалување на енормниот ирачки дефицит.
XS
SM
MD
LG