Достапни линкови

Стразбур: Трајковски денеска ќе се обрати пред Советот на Европа


Претседателот Борис Трајковски денеска ке се обрати пред пратениците во парламентот на Советот на Европа. Во обраќањето шефот на државава ќе истакне дека Македонија е свесна за тешкиот дел од обврските што треба сама да ги исполни за да биде дел од европското семејство. Притоа тој ќе посочи дека нашава земја и понатаму ќе работи на имплеменатција на рамковниот договор, како и на јакнење на регионалтата соработка како значаен фактор за стабилноста на полето против организираниот криминал.
XS
SM
MD
LG