Достапни линкови

Вашингтон: Одобрени дополнителни 80 милијарди долари за финансирање на војната во Ирак


Американскиот Конгрес одобри дополнителни 80 милјарди долари за финансирање на војната во Ирак и за анти-терористичката кампања. 8 милјарди долари се наменети за помош на земјите кои ја подржуваат воената интервенција во Ирак. Претставничкиот дом го отфрли предлогот на конзервативците за кратење на финансиската помош за Турција поради одбивањето на нејзина територија да се распоредат американски војници. Меѓутоа, усвоен е амндман со кој се исклучуваат Франција, Германија, Русија и Сирија од учеството во реконструкцијата на Ирак, финансирана од Вашингтон.
XS
SM
MD
LG