Достапни линкови

Вашингтон: Амнести Интернешнл бара независна истрага


Меѓународната организација за човекови права Аменсти Интернешнал побара независна и комплетна истрага за убиството на седум жени и деца што се случи во понеделникот на американски конторлен пункт во Ирак. Ова откако во известајот на новинарот на Вашингтон пост кој бил очевиденц на настанот се тврди дека американските војници без предупредување отвориле оган врз возилото во кое се наоѓале жени и деца.
XS
SM
MD
LG