Достапни линкови

Прага: Намален бројот на турстите поради војната во Ирак


Поради војната во Ирак на одмор во странство ќе патуваат 10 насто помалку Чеси, проценуваат туристичките експерти. Чесите ќе го одбегнуваат Блискиот исток и Турција, а Јадранското приморје и натаму останува најпопуларно за чешките туристи. Од друга страна се проценува дека и во Чешка ќе биде намален бројот на странските туристи. Се проценува дека годинава во Чешките хотели ке престојуваат околу 4 милиони и двеста илјади туристи, додека минатата година нивниот број изнесуваше 4 ипол милиони туристи.
XS
SM
MD
LG