Достапни линкови

Токио: Светски форум за водата


Официјални преставници на 170 земји и 43 меѓународни организации на Светскиот форим за водата во Токио донесоа декларација за зголемување на инвестициите за обезбедување и пристап до чиста и здрава вода за пиење на светска популација до 2015 година. Се проценува дека околу милијарда и двеста милиони луѓе немаат пристап до чиста вода за пиење, а околу 2 милијарди и 400 милиони се без средства за прочистување на водата.
XS
SM
MD
LG