Достапни линкови

Ирак: Апел на Црвениот Крст


Меѓународниот комитет на Црвениот Крст апелираше денеска до страните во ирачкиот конфликт целосно да ги почитуваат правилата и принципите на хуманитарното право. Во соопштението се изразува загриженост од хуманитарните последици од судирот во Ирак, особено поради можноста од страдање на цивилно население.
XS
SM
MD
LG