Достапни линкови

Багдад: Повеќе од сто инспектори за оружје се упатија кон Кипар


Повеќе од 100-тина инспектори за разоружување на Ирак, го напуштија Багдат, и се упатија кон Кипар, по одлуката на генералниот секретар Кофи Анан, за евакуација на сите службеници на Обединетите Нации од земјата, поради се поголемата извесност за започнување на воената интервенција врз Ирак. ,,Мислам дека ја завршивме нашата работа. Им посакувам на граѓаните на Ирак, среќа,“ изјави портпаролот на инспекторскиот тим на Обединетите Нации, Хиро Уеки.
XS
SM
MD
LG