Достапни линкови

Њујорк: Бликс достави листа со 12 барања за Ирак до членкиет на Советот за безбедност


Шефот на инспекторите на Обединетите нации за разоружување на Ирак Ханс Бликс до членките на Советот за безбедност на Обединетите нации достави листа на 12 барања кои оваа земја треба да ги исполни. Бликс од Ирак бара објаснување за ракетите скад, за муницијата со хемиско и биолошко полнење, за беспилотните летала и друго.
XS
SM
MD
LG