Достапни линкови

Њујорк: Проролжуваат дипломатските напори на САД и Британија


Во Советот за безбедност на Обединетите Нации и натаму продолжуваат дипломатските напори на Соединетите држави и Велика Британија за добивање подршка во Советот за Безбедност за авторизација на сила против Ирак. Поради константните француско руски спротивставувања за каква било нова резолуција американскиот државен секретар Колин Пауел ја навести можноста и да не го повика Советот за безбедност на гласање. Сите опции се отворени, рече Пауел.
XS
SM
MD
LG