Достапни линкови

Вашингтон: САД ангажира Ирачани за обнова на Ирак


Американската администрација има намера да ангажира претставници на ирачката армија како работна сила за обнова на повоениот Ирак и веЌе почна да вработува Ирачани кои живеат во Америка и во Европа заради учество во обновата. Анонимен претставник на Пентагон изјави дека се планира ангажирање на повеЌе милиони Ирачани, меѓу кои и војници. Тој истакна дека реконструкцијата би траела неколку месеци.
XS
SM
MD
LG