Достапни линкови

Хаг: Мировните преговори меѓу кипарските Грци и Турци пропаднаа


Мировните преговори кои се водеа меѓу кипарските Грци и Турци во Хаг, за обединување на поделениот Кипар, пропаднаа, се наведува во соопштението на генералниот секретар на Обединетите Нации Кофи Анан. ,,Не сум сигурен дека во скоро време ќе се укаже уште една ваква прилика,, стои во соопштението на Анан. Властите на кипарските грци и турци требаше да постигнат договор по планот на Обединетите Нации за обединување на поделниот Кипар, пред влегувањето на островот во Европската Унија.
XS
SM
MD
LG