Достапни линкови

Њујорк: Продолжува дипломатската борба во Советот за безбедност


Соединетите држави, Франција и Русија ја продолжуваат дипломатската борба во Советот за Безбедност во врска со американската резолуција со која се бара авторизација на сила против Ирак. На Вашингтон му требаат 9 гласа за да мине резолуцијата. Американскиот државен секретар Колин Пауел изјави дека не би бил изненаден доколку Франција го искористи правото на вето на гласањето за резолуцијата кое, според очекувањата, треба да биде утре.
XS
SM
MD
LG