Достапни линкови

Њујорк: Евакуација на цивилниот дел на мисијата на ОН од границата меѓу Ирак и Кувајт


Воените набљудувачи на Обединетите Нации, соопштија денеска, дека започнуваат со евакуација на цивилниот дел од мисијата, од ирачко-кувајтската граница, поради можноста од американска воена интервенција врз Ирак. ,,Повлекувањето на цивилниот персонал е во рамки на мерките за безбедност,, изјави Далјит Бага, претставникот на набљудувачката мисија. Акцијата започна со повлекување на 230 цивилни припадници на мисијата.
XS
SM
MD
LG