Достапни линкови

Белград: Светозар Марковиќ нов претседател на Србија и Црна Гора


Новиот претседател на Србија и Црна Гора Светозар Маровиќ, по изборот изјави, дека ќе им помогне на сите оние што се „двооумат да ги исполнат своите обврски кон Хашкиот трибунал“. Маровиќ најави дека од Генералштабот на војската на Југославија, ќе побара одговор за информациите дека „помал дел од војската во Србија го чува и го оневозможува апсењето на обвинетиот од судот во Хаг, Ратко Младиќ“.
XS
SM
MD
LG