Достапни линкови

Партнерството основа во напорите на трите земји за НАТО членство


Активностите што се презедоа придонесоа за финализација на јадранската иницијатива за партнерство меѓу Соединетите држави, Македонија, Хрватска и Албанија. Партнерството е основа во напорите на трите држави за членство во НATO. Би сакала да кажам дека американскиот придонес за стабилноста, мирот и просперитетот во регионот е клучна воедно и за нашето членство во Алијансата. Ние сме убедени дека нашето членство ќе придонесе за перспективите на националната безбедност а ќе биде и придонес за колективната безбедност. Ние ја подржуваме целосната примена на резолуцијата 1441 на Обединетите Нации за целосно и безусловно разоружување на Ирак.
XS
SM
MD
LG