Достапни линкови

Багдад: Ирак продолжува со уништувањето на ракетите Ал Самуд


Ирак продолжи со уништување на забранетите ракети Ал Самуд 2. Под надзор на набљудувачите на Обединетите Нации, денеска се уништени „две до три“ ракети, соопштија ирачки претставници. Ирак досега уништи 16, од вкупно 120 Ал Самуд ракети, за кои инспекторите на ОН, утврдија дека го надминуваат дострелот одреден од Советот за безбедност.
XS
SM
MD
LG