Достапни линкови

Скопје: ВМРО-ДПМНЕ го обвинува Црвенковски за заштита на Петрит Аме


ВМРО ДПМНЕ денеска презентираше службена белешка и видео материјал од анонимно лице со кои наводно се докажува дека премиерот Бранко Црвенковски го заштитувал Петрит Аме. Имено, тој од премиерот Црвенковски, на два пати бил спасен од затвор - за обид за убиство и за упад во А1 телевизијата. ВМРО ДПМНЕ смета дека материјалот е доволен доказ, меѓу другото, и за поднесување кривична пријава против Црвенковски.
XS
SM
MD
LG