Достапни линкови

Багдад: Во случај на војна Ирак не ја исклучува можноста за напад на сојузниците на САД


„Ирак не ја исклучува можноста за напад на сојузниците на Соединетите држави, како Турција и Кувајт во случај на војна,, изјави ирачкиот потпретседател Таха Јасин Рамадан. ,,Сите кои им помагаат на Соединетите држави ќе се сметаат за соучесници, а во случај на војна Ирак има право да се брани со сите расположливи средства,“ потенцира ирачкиот потретседател.
XS
SM
MD
LG