Достапни линкови

Багдад: Ирак открил нови документи со податоци за уништено оружје


„Ирак ги извести инспекторите на Обединетите нации дека откриле околу стотина документи во кои се содржани податоци за отстранување на оружјето за масовно уништување од 1991 година. Бомбите Р-400 се откриени во подрачјето каде што Багдат во минатото произведувал биолошко оружје“ изјави шефот на инспекторскиот тим Ханс Бликс. „Новите откритија укажуваат на позитивен развој на ситуацијата, и работата треба да продолжи,“ додаде Бликс.
XS
SM
MD
LG