Достапни линкови

Будимпешта: Парламентот одобри користење на територијата на Унгарија од САД и НАТО


Парламентот на Унгарија одобри американските и НАТО конвои да ја користат територијата на земјата за одбрана на Турција во евентуален воен напад врз Ирак. Притоа прецизирано е територијата да се користи само за премин на воени сили и средства кои служат за одбрана.
XS
SM
MD
LG