Достапни линкови

Багдад: Ирак сеуште без одговор на барањето на Бликс


Ирак сеуште без одговор, на барањето на шефот на инспекторскиот тим на Обединетите Нации, Ханс Бликс, до 1 март да започне со уништување на проектилите Ал Самуд 2. Бликс таквото барање вчера, писмено им го достави на ирачките власти. Инспекторите на ОН, утврдија дека Ал Самуд проектилите го надминуваат дозволениот дострел од 150 километри одреден од Советот за безбедност на Обединетите Нации.
XS
SM
MD
LG